Graduat en dansa a SEAD (Salzburg, Àustria) i en Art i Disseny per la Universitat Autònoma de Barcelona, Duran també s’ha format com a actor entre Madrid i Barcelona. Ha treballat per a diversos coreògrafs i companyies europees, com ara Anton Lachky Company (Brussel·les), Milla Koistinen (Berlín), Stephan Herwigh (Múnic) o DOT504 (Praga).

Paral·lelament, ha impartit tallers i classes per a formacions i companyies d’Europa i Amèrica, col·labora amb l’ONG Gambeta i imparteix tallers comunitaris adreçats especialment a adolescents.

Des del 2020, Duran desenvolupa el seu projecte creatiu més personal sota el nom d’ANGEL DURAN Performing Arts. El seu treball es centra en l’exploració de la condició humana a través de la investigació del llenguatge corporal, amb una clara aposta per la nova dramatúrgia. Influenciat per la filosofia, el teatre i el llenguatge cinematogràfic, el treball de Duran navega per la poesia del moviment i l’expressió emocional amb l’objectiu de connectar-se amb el públic i convidar-lo al seu particular imaginari.

Les produccions de la companyia s’han mostrat a Europa, Canadà i Llatinoamèrica. Ha rebut el primer premi del Festival Internacional de Sols de Stuttgart (Alemanya), el premi del certamen Sólodos a Dansa (Espanya), el premi d’obra internacional del Festival Quartiers Danses de Montreal (Canadà) i una menció especial del CORTOINDANZA de Cagliari (Itàlia). Aquest any ha rebut el prestigiós premi Butaca al millor intèrpret de dansa masculí.